10 januari 2009

Tijd

Wat is tijd?
We hebben het verleden de toekomst en het heden.
We hebben ook nog kloktijd.

Als ik de vraag moet stellen hoe laat is het?
kan ik alleen zeggen het is nu.
En morgen is het weer nu, en gister gebeurde iets ook in het nu.
Er is alleen een eeuwig nu.

Als wij geen geheugen hadden waarin we herinenringen in konden opslaan, zouden we geen verleden kennen alleen het nu.

de toekomst kun je plannen voor maken, maar die plannen zullen zich afspelen in het nu, en het kan op dat moment weer heel anders zijn als dat je gepland had.

In ons hoofd zijn we vaak in het verleden of in de toekomst, als we het nu niet prettig vinden ontsnappen we er aan om naar de toekomst te gaan, een voorbeeld is als je je werk niet prettig ervaard en je wild maar naar huis.

hierdoor plaatsen we ons geluk in de toekomst, met een voorwaarde van er moet eerst iets gebeuren om gelukkig te zijn.

door onze geheugen hebben we ook dingen geleerd en opgeslagen of nare ervaringen meegemaakt die we nu liever ontlopen, hieruit leven we, en interpeteren we dingen verkeerd als we onder de mensen zijn. we vormen oordelen, en gedachtenpatronen over bepaalde mensen hierdoor staan we niet meer open voor vele dingen.

in werkelijkheid is er helemaal geen tijd alleen maar eeuwig nu.
tijd kunnen we gebruiken als gereedschap, maar we moeten er niet in gevangen raken.
er is alleen oneindigheid, hetzelfde geld voor geboorte en dood dit is gebaseerd op een tijdsperiode, maar er is alleen oneindigheid.


Het einde der tijden, betekend niet het einde, want als er geen tijd is er geen einde... alleen het einde van het GELLOOF dat tijd bestaat...

dat betekend dus dat de dood niet bestaat. aanvaard het accepteer het geloof het, want het is een feit.

het verklaart voor mij nu ook dat mensen na de dood hun hele leven voorbij kunnen zien gaan, want de tijd van hun leven kunnen ze voor zich halen,, een soort reis door je opgeslagen herinneringen... het zijn slechts herinneringen.

Een kalender is gemaakt door mensen, wetenschap, waardoor we zo zijn gaan leven en niet in het nu kunnen leven.. in gevangen tijd.

Als je iets heel leuk vind kan de tijd snel gaan, of heel langzaam, en als je slaapt heb je ook niet het gevoel dat je heel lang geslapen hebt, ja dit kun je zien omdat we een klok hebben maar er is totaal geen besef van tijd.

(later meer over tijd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten